Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Sep 29, 2016 in Concept, Content, Inspiratie, Portfolio |

JEE OF NEE: een persoonlijke zoektocht

JEE OF NEE: een persoonlijke zoektocht

Welke ouder maakt zich geen zorgen over wat media met kinderen doen? Er is zoveel te vinden wat angstig maakt. Maar wat vinden kinderen wijsheid? Als ondernemer hou ik me bezig met sociale media voor bedrijven. Als moeder vraag ik me af: wat doen media met de ontwikkeling van kinderen? Die laatste vraag klinkt steeds luider nu mijn eigen zoon bijna 3 wordt…

Worden kinderen er gelukkiger van of niet? Maken media ons slimmer of juist dommer? Welke gevaren liggen op de loer? Wat doen media met échte contacten? Mijn lijst met vragen en zorgen is eindeloos.

blogfotos-jofn-stijl2

Google je op het onderwerp dan val je van de ene in de andere expertmening. Media zouden kinderen asociaal maken, zegt de een. Welnee, je kunt er juist meer sociale contacten mee onderhouden zegt de ander. Je wordt depressief van Facebook (of Fakebook) hoor ik hier. Leerprestaties hollen achteruit lees ik daar.

blogfotos-jofn-stijl3

Hoe kun je in die wirwar van informatie je eigen plan trekken als ouder? En als kind dat door hen wordt opgevoed. Wie moet waar nu precies bewust van worden gemaakt? Als volwassene kan ik wel van alles voor kinderen verzinnen, maar volgens mij bouwt deze generatie van digital natives ook heel natuurlijk een (ge)weten op het gebied van media op.

blogfotos-jofn-stijl5

Vooral die laatste mijmering triggert me. Waar staan de kinderen zélf? Welke normen en waarden vinden zij belangrijk? En is er eigenlijk wel reden om me zorgen te maken of ben ik gewoon hopeloos ouderwets? De vraag die ik de komende tijd aan kinderen wil voorleggen is: kan dit wel of kan dit niet. Jee of nee?

blogfotos-jofn-stijl4

Hiervoor zoek ik kinderen (en hun ouders of school) die willen meewerken en hoop ik wijzer te worden over de vraag: wat is wijsheid in media-opvoeding? Wie weet kom ik met de kinderen tot een set normen en waarden waar ik zelf nooit op gekomen was, maar waar ik als ouder, en wij als maatschappij, wel degelijk wat aan heb! Via deze Facebook-pagina hou ik je op de hoogte van mijn inzichten en mijn vorderingen in deze zoektocht.

Bekijk de flyer als je interesse hebt in dit project.