Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Apr 15, 2016 in Community, Content, Inspiratie |

Inspiratie: Kantoorkaravaan

Inspiratie: Kantoorkaravaan

Met Mac & muis het bos in

 

strategiedagje op de CeuvelVorig jaar hoorde ik voor het eerst van de Kantoorkaravaan en ik was op slag verliefd op dit rollende minikantoortje dat in de lente en zomer onderdeel uitmaakt van een groepje caravans dat steeds op een andere plek in de natuur neerstrijkt. Als zzp’er kun je je stadse kantoor zo verruilen voor een groenovergoten werkplek tussen andere zzp’ers. Toen ik ontdekte dat één van de caravans overwintert op de Ceuvel in Amsterdam was het snel beslist: hier zou ik samen met collega Jeanine gaan werken aan de strategie van Ineziatief voor het komende jaar! En hoewel het een sombere regenachtige dag was, kijken we met een warme glimlach terug op onze dag ‘op de hei’.

Drijvend kantoorWe vinden ons kantoor op een drijvend eiland dat we bereiken via een steigerhouten pad dat door de Ceuvel slingert. Het kacheltje staat al aan als we binnenkomen. Wat fijn dat iemand daar aan gedacht heeft! We blijken de vergadercaravan te hebben. Een effectief ingerichte werkplek met een zwenkende plank die dienst doet als vergadertafel. Alles om aan het werk te gaan is aanwezig en tegelijkertijd is er weinig om ons af te leiden. We trekken de benen op, klappen onze Macs open en laten de omgeving en de heerlijke worteltaart op ons inwerken.  Hier in deze kleine deinende bubbel beginnen onze woorden en ideeën als vanzelf te stromen.

Bestand 14-04-16 14 57 39

Caro en Tom

Tom van de Beek komt even langs om gedag te  zeggen. De Kantoorkaravaan is één van de projecten die hij opzette. ‘Het herstellen van de connectie tussen mens en natuur is de eerste en misschien wel belangrijkste stap om de wereld te verduurzamen.  Met The Tipping Point, waar Kantoorkaravaan uit is ontstaan, bedenken en ontwikkelen we allerlei initiatieven die daaraan bijdragen. Vanavond hebben we bijvoorbeeld een bijenborrel voor het project I love Beeing hier op de Ceuvel. Ook initiatieven als Sustainsville en The Green Team krijgen binnen The Tipping Point vorm. Vorig jaar zijn we voorzichtig begonnen met de Kantoorkaravaan. Het blijkt zo’n succes dat we dit jaar willen uitbreiden. We zijn van plan om meer caravans om te bouwen tot flexwerkplekken. Ook zijn er plannen voor mobiele keukens, verplaatsbare composttoiletten, rijdende zonne-energiecentrales en ruime vergaderdomes. Zo wordt ons rollende boskantoor steeds onafhankelijker en kunnen we op steeds meer plaatsen terecht.’

De Kantoorkaravaan stond vorig jaar onder andere op de Roggebotstaete in Flevoland en komt daar ook deze lente en zomer weer naartoe. Vanaf 20 april kun je er terecht. Echt een tip voor iedereen uit Zwolle en omgeving!

Op dit moment loopt er een crowdfundingcampagne om de uitbreiding mogelijk te maken. Als je meedoet boek je voor komende zomer al een werkplek in de natuur. Ineziatief klikt alvast op ‘backen‘. Wij zijn benieuwd met wie we een werkdag in de natuur gaan delen!