Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Oct 22, 2013 in Content, Inspiratie |

Social enterprise: Roetz Bikes

Social enterprise: Roetz Bikes

Fietsen zonder sporen

Nederland is fietsland. En daar zijn we trots op. Bekijk je ons land van boven, dan bewijst een eindeloos lint van fietspaden dat fietsen in ons dna zit. Ook het fietsen maken zit diep. De Hollandse fiets staat voor degelijk vakwerk, bestand tegen wind en weer. We rijden graag op fietsen die tegen een stootje kunnen en zijn koplopers als het gaat om hippe modellen en innovatieve snufjes. De fiets is een lifestyle-item. Dat betekent ook dat er bijna geen product te bedenken is waar er zoveel van weggegooid worden. Met stapels ongebruikt schroot als gevolg. Tel daarbij op dat de grondstofprijzen van fietsen de afgelopen tien jaar zijn verveelvoudigd en dat ‘onze fietsen’ allang niet meer in Nederland gemaakt worden en je hebt een aardig milieuthema te pakken. En ik maar denken dat ik schoon bezig ben als ik me de blubbers trap…. Toegegeven, ten opzichte van de auto is de fiets vele malen schoner. Maar de wereld van vandaag vraagt om slimmere oplossingen voor álles. Dus ook voor de sporen die (gebruikte) fietsen achterlaten. In dit inspiratiegesprek een interview met Mark Groot Wassing. Mede-oprichter van Roetz Bikes. De überhippe ‘one of a kind’-fietsen die gemaakt zijn van oude fietsonderdelen in combinatie met duurzame materialen als kurk en hout. Een succesvol nieuw business model in alle opzichten. Hoe en waarom? Dat lees je in dit inspiratiegesprek!

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om fietsen te ‘upcyclen’?
Het was eigenlijk een vrij zakelijke overweging. Jaarlijks worden er ongeveer een miljoen fietsen vervangen. Oude fietsen belanden in depots of op de afvalberg. En dat terwijl de frames van veel fietsen heel vaak nog helemaal intact zijn. In andere industrieën, zoals de auto-industrie, is het al heel normaal om onderdelen te hergebruiken. Daar is ook bewezen dat het een concurrerend business model oplevert ten opzichte van helemaal nieuw bouwen. Puur doordat grondstoffen steeds schaarser en duurder worden. Mede-oprichter Tiemen ter Hoeve en ik vonden het vreemd dat er voor fietsen nog niet zoiets bestond. Het ligt zo voor de hand!

Een opgeknapte fiets, zitten we daar als hippe consument op te wachten dan?
roetz2
Roetz knapt geen fietsen op. We bouwen compleet nieuwe fietsen en maken daarbij gebruik van bestaande materialen. Het ontwerp van onze fietsen is nieuw. We gebruiken stalen frames die van oorsprong Nederlands zijn. Die zijn veel sterker dan de aluminium frames van nieuwe fietsen die vooral uit Azië komen. De beste materialen selecteren we uit gemeentelijke depots. Vervolgens ondergaan de frames een complete makeover van ontroesten, ontlakken en opnieuw coaten. Elk frame is daardoor weer als nieuw. Vaak zelfs sterker dan de aluminium en stalen frames van nu. Tegelijkertijd is elk frame uniek. We zorgen wel dat er één lijn in al onze fietsen zit, maar geen enkele fiets is door onze aanpak hetzelfde. En daar houden mensen van. Een fiets die er super gaaf uit ziet en die een goed verhaal heeft.


Zijn de fietsen dan ook een stuk goedkoper?
Door het vele handwerk zijn Roetz Bikes niet persé goedkoper. Wat veel mensen niet weten is dat ‘gewone’ nieuwe Nederlandse fietsen bijna nooit uit Nederland komen. Ze worden goedkoop in Azië gemaakt. De onderdelen komen vervolgens naar ons land, waar de fietsen worden geassembleerd en het stempel ‘made in Holland’ krijgen. Onze fietsen worden volledig in Nederland gemaakt, waardoor we hogere kosten hebben. Ook kunnen we de assemblage en het bewerken niet standaardiseren omdat we afhankelijk zijn van de frames waar we mee moeten werken. Alles bij elkaar komt een Roetz Bike daarom niet persé goedkoper uit. De winst voor de consument zit in het feit dat de fietsen heel mooi zijn en dat ze veel duurzamer gemaakt zijn.

Hoe zijn jullie van idee tot fietsenlijn gekomen?
werkplaatsNadat we er zeker van waren dat het business model potentie had, zijn we met allerlei mensen in contact gekomen die ons konden helpen om de ideale fiets te maken. In het begin werkten we met gepensioneerde  fietsenmakers die het ambacht compleet in hun vingers hebben. Inhoudelijk hebben we nagenoeg alles zelf gedaan. Wel met hulp van denkwerk uit onze omgeving uiteraard. Verder hebben private investeerders ons financieel op weg geholpen.
In het begin hadden we maar één model: de Road. Een vrij simpele fiets zonder versnellingen. Dat model werd al snel in tien winkels verkocht. Samen met die winkels hebben we aanvullingen op het model bedacht. Nu staat er een lijn van dames- en herenfietsen. We verkopen er ongeveer 1.500 per jaar.
Op dit moment werken we met twee stagiaires. Eén voor de administratie en één voor de logistiek. Daarnaast werken ongeveer tien mensen aan de productie van de fietsen. Dat gebeurt op sociale werkplaatsen en vergt behoorlijk wat begeleiding vanuit ons. We selecteren zelf de wrakken en slepen die vervolgens naar de werkplaats voor verwerking. Daar zijn we zelf ook twee tot drie dagen in de week aanwezig voor begeleiding. Ook daarin maken we het onszelf niet makkelijk. Toch vinden we dat deze manier van produceren iets toevoegt. Om ideële redenen willen we het zo.

Hebben jullie ook een persoonlijke missie met Roetz Bikes?
Zeker. We willen de industrie laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om circulair te werken. In de fietsindustrie wordt er weinig gedaan op het gebied van de circulaire economie. Zakelijk gezien is het eenvoudiger om naar Azië te bellen en nieuwe frames op te laten sturen. We moesten een nieuwe manier van werken uitvinden. Dat kost meer moeite. Het is ook lastiger om verkooppunten van iets nieuws te overtuigen.Vooral het uitleggen dat we geen tweedehands fietsen maken bleek een uitdaging. Dat we hier in geslaagd zijn, geeft het succes van Roetz Bikes een extra lading!

En hoe willen jullie verder, wat zijn jullie toekomstplannen?
We willen nog steviger vestigen in Nederland. Nog zichtbaarder zijn. Verder willen we graag uitbreiden naar andere landen in Europa. We streven naar een groei van de productie en van ons dealernetwerk. We denken ook aan oplossingen die gericht zijn op het bedrijfsleven. Een idee is bijvoorbeeld dat we de fietsenvloot van bedrijven helemaal gaan herproduceren. Een duurzaam fietsplan dus. Het eerste bedrijventerrein dat Roetz Bikes heeft aangeschaft is inmiddels een feit. Wie weet leidt dit op termijn weer tot nieuwe ideeën. Bijvoorbeeld een duurzaam fietsleaseplan. Ideeën genoeg! We gaan stap voor stap verder met het ‘roetzificeren’ van Nederland fietsland.