Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Jun 1, 2016 in Concept, Content, Inspiratie |

Inspiratie voor NBPO-leden

Inspiratie voor NBPO-leden

Afgelopen zaterdag mocht Ineziatief een inspiratiesessie geven voor de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers. Een groeiende beroepsgroep die mensen begeleidt naar meer structuur in hun leven. De vraag die centraal stond: hoe kun je als professional organizers duidelijk maken welke waarde je toevoegt? Er waren meerdere sprekers die daar antwoord op kwamen geven. Ineziatief trapte de dag af met het onderwerp ‘waardecreatie’.

In de inleiding kwamen enkele maatschappelijke trends voorbij en zagen we dat het beroep van organizer niet voor niets in opkomst is. In een wereld die ongelooflijk veel prikkels op ons afvuurt en waar je overal wordt verleid te consumeren raken steeds meer mensen het overzicht kwijt. Ze verliezen energie en plezier door de opgehoopte rommel in hun leven. Een organizer helpt je jouw omgeving weer op orde te krijgen. Je mailbox weer leeg. Je bergketen wasgoed opgeruimd. Je zolder begaanbaar. Na de inleiding kwam een dialoog op gang over afbakening. Er zijn zoveel doelgroepen en zoveel diensten die onder het vak vallen dat we uitgebreid stil stonden bij de vragen: voor wie wil je waarde creëren? En waarom? Want déze vragen zullen je business model enorm beïnvloeden.

Het laatste stuk van de inspiratiesessie was geheel gewijd aan uitleg van het business model canvas. Een instrument om je business model voor jezelf en anderen helder te krijgen. Heb je dat eenmaal goed in beeld, dan kun je je eigen business gaan uitdagen. Bijvoorbeeld door een aantal mogelijke effecten van trends erop los te laten. Of door er speelse innovatievragen over te stellen.

Voor iedereen die de presentatie heeft bijgewoond en die graag nog even terug wil kijken heb ik bijgevoegd naslagboekje gemaakt. Heb je de presentatie niet bijgewoond? Dan kun je hiermee een goede eerste indruk krijgen van het verhaal!

Ben je helemaal geen organizer, maar lijkt zo’n sessie jou ook wat? Neem dan contact op met Inèz van der Voet om de mogelijkheden voor een presentatie of workshop bij jouw organisatie of bedrijf.

Schermafbeelding 2016-06-01 om 16.38.10