Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Nov 14, 2015 in Content, Inspiratie, Portfolio |

SURF: publicatie ‘onderwijs op maat’

SURF: publicatie ‘onderwijs op maat’

Surfnet publicatie Invulling geven aan onderwijs op maat

Co-productie van SURF, Marc Schrijft en Ineziatief

Maatwerk is niet meer weg te denken uit het hoger onderwijs. Bijna alle instellingen in Nederland bieden op hun eigen manier persoonlijk en flexibel onderwijs aan. Als faciliterende partij voor het hoger onderwijs heeft SURF het innovatieprogramma ‘onderwijs op maat’ in het leven geroepen. Binnen dit programma wordt kennis opgebouwd en worden diensten aangeboden die bijdragen flexibel onderwijs. Denk daarbij aan projecten op het gebied van ICT,  learning analytics, digitale leeromgeving, open en online toetsen en een proeftuin voor onderwijs.

Vorig jaar wilde SURF tijdens de SURFdagen in Rotterdam een publicatie uitgeven waarin de actuele stand van zaken van ‘onderwijs op maat’ in het hoger onderwijs in beeld wordt gebracht. Mbo’s, hbo’s en en universiteiten werden uitgenodigd hun best practice in te sturen. Een expertpanel selecteerde de meest aansprekende voorbeelden voor de publicatie.

Marc Schrijft en Ineziatief mochten het tekstwerk voor deze publicatie verzorgen. Na een sessie met de betrokken instellingen en een serie telefonische interviews kwamen we tot tien boeiende casussen die niet alleen het onderwerp ‘onderwijs op maat’ helpen definiëren maar ook inspiratie en houvast bieden aan degenen die met het onderwerp bezig zijn of van plan zijn.

Uitvoerend team

  • Regie en account: Marc Nijenhuis
  • Tekstwerk: Christien Bok, Marc Nijenhuis en Inèz van der Voet